Is het als startende ondernemer nuttig om je aanbod te ‘lanceren’, of net niet?

To launch or not to launch, dat is de vraag voor veel ondernemers dit najaar

Heel wat ondernemers brengen zich in stelling om deze herfst een (nieuw) aanbod te lanceren. 

Logisch, de zomer is bijna voorbij, iedereen komt weer terug van vakantie, de scholen gaan weer open, en mensen hebben weer zin om er tegenaan te gaan. 

Het ideale moment om je aanbod weer eens volop in de kijker te zetten en klanten aan te trekken.

Zo’n lancering kan nogal snel overweldigend worden en uitmonden in chaos. Daarom organiseer ik op 31 augustus een gratis masterclass waarin ik heel concreet meegeef hoe je zo’n lancering het beste aanpakt.

(on)realistische verwachtingen

Nu vraag ik de mensen die zich inschrijven voor mijn masterclasses ook altijd welke vragen ze graag beantwoord zouden zien, en daar komen vaak heel verhelderende dingen uit naar voren.

Uit de vragen die ik krijg naar aanleiding van deze masterclass over lanceren, lees ik toch veel onrealistische verwachtingen over een ‘lancering’, en met name hoeveel omzet je ermee kunt behalen als je nog niet veel klanten hebt gehad en/of een klein bereik hebt (om er een getal op te plakken, minder dan 500 volgers of namen op je mailing lijst)

Nu ben ik zelf niet van de luchtkastelen voorspiegelen, dus wil ik daar graag heel duidelijk in zijn.

Lanceren is een interessante tactiek voor zowel gevorderde als startende ondernemers.

MAAR:

Lanceren is op geen enkele manier een alternatief voor het op voortdurende basis werken aan je bedrijf. 

Lanceren voor startende ondernemers

Marketing is niet zoals een kraan die je open en toe kunt zetten. Je kunt niet maandenlang amper zichtbaar zijn, amper content plaatsen, niemand spreken, en dan opeens op het toneel verschijnen en verwachten dat je een grote klapper maakt. 

Je kunt ook niet verwachten om die grote klapper te maken met je lancering, als je de maanden ervoor amper klanten hebt weten warm te krijgen voor je aanbod. Dan zit er nog ergens iets scheef. De fundamenten van je bedrijf staan dan nog niet stevig genoeg. Het klopt nog niet helemaal. 

Pas als je weet wie je ideale klant is, als je aanbod helemaal is afgestemd op de transformatie die jouw klant verlangt, als je jouw ideale klanten in voldoende grote aantallen weet te bereiken, en als jouw positie in de markt verankerd is, dan kan een lancering je veel omzet opleveren.

Wil dat zeggen dat lanceren enkel maar interessant is voor gevorderde ondernemers met een mega groot bereik? Nee, helemaal niet.

Ben je nog eerder startend, dan is een lancering ideaal om de temperatuur van het water eens te testen. Zit je goed met je positionering? Spreekt je aanbod je doelgroep aan? Weet je hen te raken met je woorden? Wat werkt er goed voor jou qua marketing, wat werkt minder goed? Etc. 

Als startende ondernemer is een lancering niet bedoeld om er in één klap een enorme omzet mee te halen, maar eerder om er veel uit te leren, om het maximum te halen uit het bereik dat je momenteel hebt, en om een aantal klanten aan te trekken waarop je dan weer kunt verder bouwen. Zodat je bij volgende lanceringen telkens kunt opschalen.

Een klein bereik hebben is trouwens niet enkel maar een nadeel. Het betekent ook dat je nog de tijd hebt om persoonlijk tijd te besteden aan éénieder in je bereik. Beperk je dan zeker niet tot ‘one to many’ verkooptechnieken zoals webinars of algemene email funnels, maar benader mensen zo persoonlijk mogelijk. Zorg ervoor dat ze zich speciaal voelen! Die luxe heb je als startende ondernemer.

De 7 cruciale stappen voor het succesvol lanceren van je aanbod

Ga dus vooral lekker lanceren dit najaar, ongeacht of je momenteel een groot of klein bereik hebt, maar hou in gedachten waarvoor je het doet, en welk resultaat voor jou succes betekent. 

Hoe je zo’n lancering aanpakt om er zoveel mogelijk resultaat uit te halen, dat vertel ik je in mijn masterclass op 31 augustus, ‘De 7 cruciale stappen voor het succesvol lanceren van je aanbod’. Van harte welkom!

Te laat voor de masterclass? Luister dan mijn podcast aflevering!

Was je te laat om nog in te schrijven voor deze masterclass? Geen nood, ik nam er ook een podcast over op! Die beluister je via apple podcasts, Spotify, of bekijk je via YouTube. Abonneer je op je kanaal naar keuze, dan mis je nooit een aflevering!


p.s. op de bedankpagina die je te zien krijgt na inschrijving voor de masterclass kun je een gratis adviesgesprek met me aanvragen, waarin ik 1-op-1 met je kan meekijken naar jouw lanceringsplannen. Wacht niet te lang, want de plekjes hiervoor zijn beperkt!

Vorige
Vorige

5 tips om toch resultaten te behalen met sociale media, zonder er enorm veel tijd aan te besteden

Volgende
Volgende

Ik scande 25 websites op ‘juiste doelgroep’ en ‘converterende content’. Dit zijn mijn bevindingen.