Hoe schrijf je een goede sales pagina?

Eén van de belangrijkste pagina’s op je website is je sales page.

Of meervoud, want ik raad altijd aan om per dienst of product een sales pagina te schrijven.

Nu zie ik eigenlijk maar zelden sales pages die volgens de regels van de kunst geschreven zijn. Vaak zijn dergelijke pagina’s niet meer dan een summier overzicht van wat aangeboden wordt, met in het beste geval de prijs er nog bij. Nergens wordt aangegeven voor wie of voor wat het aanbod bedoeld is, en waarom iemand er überhaupt geld voor over zou moeten hebben.

Of omgekeerd, wordt er van alles op een hoop gegooid, van workshops die drie maand geleden al gegeven werden, tot losse sessies, trajecten en cursussen, allemaal op één pagina.

Geen kat die er haar jongen in terugvindt, geen kat die koopt. En da’s jammer.

Gelukkig kun je met een paar aanpassingen al veel doen.

Check deze elementen

Een paar checks die je kunt doen, om te beoordelen of jouw sales pagina geschreven is volgens de regels van de kunst:

  • Heb je een duidelijke kop die niet alleen de aandacht trekt van je website bezoeker, maar die ook meteen duidelijk maakt wat ze kunnen verwachten van het aanbod dat op deze pagina wordt verkocht? Werk met een titel, en eventueel een ondertitel.

  • Wordt op de sales pagina duidelijk gemaakt welk probleem dit aanbod oplost voor jouw klant?
    Met andere woorden: kan je bezoeker lezen hoe zijn leven verbeterd wordt door dit aanbod?

  • Is het duidelijk voor wie dit aanbod geschikt is, en voor wie niet? Zorg ervoor dat de persoon voor wie jouw aanbod bedoeld is, jouw ideale klant dus, zich herkent in wat je schrijft. Alleen als iemand voelt ‘Hey, dit is voor mij! Dit ben ik!’, gaat zijn interesse gewekt zijn, en leest hij verder.

  • Worden de belangrijkste troeven van het aanbod genoeg in de verf gezet? Want jij kunt dan wel 100% overtuigd zijn van de waarde van jouw aanbod, het gaat erom dat jouw potentiële klant dat ook is. Dat hij na het lezen van jouw sales page zijn portefeuille bovenhaalt. ‘Take my money, dit wil ik!’

  • Komt je bezoeker te weten wat dit aanbod uniek maakt? Waarom zou hij dit bij jou moeten kopen, en niet bij één van je concurrenten?

  • Heb je social proof? Jij kunt wel zeggen hoe fantastisch het is, maar nog veel krachtiger is het als jouw potentiële klant het ook van iemand anders hoort. Reviews, testimonials, liefst van duidelijk geïdentificeerde klanten (met vermelding van hun naam, eventueel hun activiteit en verwijzing naar hun website, idealiter ook een foto of zelfs een video testimonial)

  • Zijn je Call-to-action knoppen duidelijk? Veel websites hebben mooie buttons die perfect integreren in de website. Mooi, maar waardeloos qua conversie. Zo'n button moet eruit springen, niet blenden in het design.

Door rekening te houden met deze elementen kan je de conversie van je sales pagina al enorm verhogen!

Wil je daarmee aan de slag?

In mijn Kickstart je Business traject kijk ik met je mee naar jouw website en dus ook naar je sales pagina’s, zodat die volgens de regels van de kunst geschreven zijn, en je echt gaan ondersteunen in het aantrekken van klanten voor je aanbod.

Alle informatie over Kickstart je Business kun je vinden op deze pagina.

Wil je graag een voorsmaakje, dan verwijs ik je graag naar mijn gratis online masterclass 'In 5 praktische stappen naar een succesvol online bedrijf'. Daarin neem ik je in anderhalf uur mee in het opstarten en winstgevend maken van een online bedrijf. Inschrijven kan via deze link.

Vorige
Vorige

Waaraan moet je website voldoen om bezoekers te converteren in klanten?

Volgende
Volgende

Zeven tips voor een éénvoudig en strategisch aanbod dat verkoopt